De beste vaste hengels van dit moment (2023) - tentspullen.nl (2023)

Zoek je een vaste hengel? Met een vaste hengel kan je prima vissen! Het is de meest verkochte hengel, en er zit dus ook de meeste concurrentie in. Vandaar dat we een top 8 hebben gemaakt met de beste vaste hengels van dit moment!

Waarom zou je voor een vaste hengel kiezen?

Een vaste hengel is over het algemeen de standaard hengel. Het is een stevige hengel die niet doorbuigt. Met een vaste hengel bedoelen we dus een hengel die zowel bij het handvat van de hengel, als bij het topje even hard is.

Wat vang je met een vaste hengel?

Je kan met een vaste hengel een variëteit van vissen vangen, natuurlijk afhankelijk van je stek. Een vaste hengel is het meest geschikt voor kleinere witvissen, zoals windes en brasem. Maar natuurlijk met een goede stek, een goede hengel, de juiste techniek en een portie geluk kan je ook grotere vissen zoals karpers vangen! Dat is het spannende aan vissen, je weet het nooit zeker!

De beste vaste hengels van dit moment (2023) - tentspullen.nl (1)

Wie gebruiken er een vaste hengel?

Een vaste hengel is ideaal voor beginners. De meest ervaren vissers zijn ooit begonnen met vissen met een vaste hengel. Maar er zijn zeker ook ervaren vissers die vissen met een vaste hengel. Zelfs tijdens de competitiesport zijn er professionals die het zweren bij een vaste hengel. Al met al, een vaste hengel is een prima allround hengel!

Welke lengte vaste hengel moet ik kiezen?

Voor beginnende vissers wordt het aangeraden om een hengel van 5 meter te kiezen. Vast hengels zijn er van 3 tot 13 meter, en het verschilt van waar je de hengel wilt gebruiken hoe lang deze moet zijn. Als je al een ervaren visser bent is het juist ook aan te raden om te experimenteren met een langere hengel. Kijken of je de vissen (en welke vissen) verder van de kant ook te pakken kan krijgen!

Vaste hengels met maten onder de 500 centimeter zijn geschikt voor kinderen.

Wat kost een vaste hengel?

Een vaste hengel is beschikbaar in bijna elke prijsklasse, zoals bijvoorbeeld deze hengel van €12,- of deze competitie hengel van €2200,- . Echter is er wel duidelijk verschil in duurzaamheid te zien, zo gaan goedkope hengels soms niet eens 1 visseizoen mee.

Hengels uit een hoger prijsklassement daarentegen kunnen een leven lang mee gaan, bovendien kan je deze ook altijd voor een goede prijs verkopen. Daarnaast zijn de hengels in de hoogste prijsklasse zeer geschikt voor competitiesport, en zijn er vaak accessoires zoals extra topsets, cupsets extensies en transportkokers bij toegevoegd.

Topmerken die vaste hengels produceren zijn onder andere Rive, Mitchell, Cresta en JVS.

Top 4 vaste hengels voor beginnende vissers

Deze top 4 is samengesteld op basis van reviews, specificaties en prijs-kwaliteit verhouding. Natuurlijk zijn deze hengels niet enkel voor de beginnende visser. Deze hengels zijn ook voor de prijsbewuste visser aan te raden.

Dam Sensomatch TRX 600 | Vaste Hengel | 6m

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Dit is een van de beste hengels voor de allround visserij op de markt. Deze hengel is een verborgen parel, en gemaakt van door een van de oudste visfabrikanten: DAM Fishing. De hengel is een ultiem lichtgewicht in een zeer budgetvriendelijke prijsklasse. De prestaties van deze hengel zijn ook erg goed, het vissen gaat super!

Er is veel te bespreken over deze mooie lichte hengel, en hij is zeker aan te raden voor beginnende vissers of prijsbewuste vissers. Maar woorden vertellen niet wat deze hengel allemaal kan, hij heeft een snelle actie en vele mooie visvangsten opgeleverd. Al met al, terecht de nummer 1.

Lengte: 6 m
Delen: 6
Vervoerslengte: 1.24m
Materiaal: Carbon
Merk: DAM
Prijs: € 58,-

✔️ Ideaal voor beginnende visser
✔️ Mooie lichte hengel (275gram)
✔️ Beschikbaar in 6, 7 en 8 meter
✔️ Elke aanbeet is voelbaar
✔️ Duurzaam

Cresta Carp Controller Put Over Pole 500

Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Deze Cresta Carp Controller is een goede hengel die geschikt is voor verschillende visstekken, maar met name kleiner water. Niet alleen voor een beginnend visser, maar ook voor kinderen (leeftijd 7+) is hij geschikt. Cresta is een merk dat bestaat uit een team ervaren vissers, en ze maken alle hengels dan ook met een slim design.

Het fijne aan deze vaste hengel is dat het handdeel van full shrink materiaal is, hierdoor houd je hem stevig vast. De wanden van de hengel zijn stevig, maar de hengel zelf heeft een dunne diameter. Kortom, de makers zochten naar de ideale balans tussen stabiliteit en gewicht.

Lengte: 5 m
Delen: 5
Vervoerslengte: 1.15 m
Materiaal: Carbon
Merk: Cresta
Prijs: € 40,-

✔️ Geschikt voor witvissen (zoals karpers)
✔️ Elegante zwarte hengel
✔️ Handvat is een pré
✔️ Ook te verkrijgen als 3, 4, en 6 meter uitvoering

Eurocatch Fishing Stiletto Vaste Hengel

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Dit is een veel verkochte variant onder de beginners, vandaar dat deze ook hier beschreven wordt. EuroCatch is een merk dat concurreert in het goedkope prijsklassement. Het merk is gespecialiseerd in betaalbare visapparatuur. De kwaliteit is redelijk goed, en concurreert goed met 2x zo dure hengels.

Deze hengel is ideaal voor iemand die vissen eens een keer wilt proberen en een betaalbare optie zoekt. Hij is ook erg fijn te vervoeren, want uit elkaar gehaald is hij slechts 115 centimeter! Bovendien is ook deze hengel beschikbaar in verschillende lengtes, zoals 5, 6, 7 en 8 meter.

Lengte: 6 m
Delen: 6
Vervoerslengte: 1.15 m
Materiaal: Kunststof
Merk: Eurocatch
Prijs: € 35,-

✔️ Handzame hengel
✔️ Geschikt voor rivieren en meren
✔️ Zonder ringen
✔️ Krachtige actie en gevoelige tip
➖ Hengel kan erg koud worden

Albatros Alliance Put-In Set

Bekijk deze vishengel bij bol.com ›

Deze vaste hengel is eenvoudig in elkaar te zetten, je bent zo klaar om te gaan vissen. Hij is ideaal voor de beginnende visser omdat het een simpele hengel is. Hij krijgt ook verschillende positieve reviews, alleen op bol.com krijgt hij al een 4,3 uit 15+ reviews.

Meest genoemde punten zijn dat de hengel stevig aanvoelt maar nog steeds redelijk licht is. Bovendien voelt hij fijn aan in de hand. Anderzijds is een attentiepunt wel dat het bijgeleverde topje goed aangedrukt moet worden, anders ben je hem bij een grote vis kwijt.

Lengte: 5 m
Delen: 5
Vervoerslengte: 1.22 m
Materiaal: Elastaan
Merk: Albatros
Prijs: € 35,-

✔️ Voelt licht aan
✔️ Ligt prettig in de hand
✔️ Stevige betaalbare hengel
✔️ Ook beschikbaar in 4 & 6 & 7 meter
✔️ 4,3 uit 5 sterren van 15+ reviews
Elastiek van mindere kwaliteit

Top 4 vaste hengels voor ervaren vissers

Vis je al jaren met een vaste hengel? Ben je erachter gekomen dat dit voor jouw de fijnste manier van vissen is? Dan is het wellicht tijd om een goede duurzame hengel aan te schaffen. Onderstaande hengels zijn van zeer hoge kwaliteit en staan voor gegarandeerd visplezier.

Vele filmpjes zijn gekeken, vele pagina’s zijn gelezen in verschillende talen om ook hier een top 4 voor te maken. Ook deze hengels zijn namelijk gekozen op basis van reviews, specificaties en prijs-kwaliteit verhouding.

Rive R16 Prof. Match Pack Complete | Vaste Hengel | 13.00m

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Deze hengel staat terecht op nummer 1, omdat hij de suprême van de suprême is. Het is de Rive R16 Prof, compleet met alle benodigdheden die je nodig hebt als visser. Zo zitten er in het combipakket één R16 hengel (13m) twee extentions (14,5 & 16cm), drie mini-extensions, drie 4-delige topsets, 1 kupkit, en een schede om hem in te bewaren.

Bovendien is de hengel zo licht als een veertje, slechts 900 gram voor een hengel van 13 meter! Met deze hengel kun je altijd en overal vissen, hij is namelijk erg veelzijdig! Het is een flinke investering, maar dan heb je ook zeker wat. Je bent zeker ook niet de enige die gezwicht zou zijn, in 2017 was de R16 zelfs de best verkochte hengel!

Als je geïnteresseerd bent, check ook vooral deze review video van MF reviews!

De R16 is zoals hierboven beschreven beschikbaar als match pack, maar ook als complete pack en de R16 hengel is ook los verkrijgbaar.

Lengte: 13 m
Delen: 8
Vervoerslengte: 1.85 m
Materiaal: Carbon
Merk: Rive
Prijs: € 1899 – € 3250,-

✔️ Een van de sterkste hengels op de markt
✔️ Het hele jaar door optimale prestaties
✔️ Extreem wendbare hengel
✔️ Perfect voor de precieze visser
✔️ Uitstekende duurzame kwaliteit
Prijs

Rive R-804 Power Pole

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Deze vaste hengel is uitermate geschikt voor het karper vissen, niet voor niets dat deze Rive R in Frankrijk ook wel de Power Carp hengel wordt genoemd. Bovendien kun je ook zien op de afbeelding dat het vangen van vissen lukt met deze fijne lichte hengel.

De hengel is een combinatie van stijfheid voor de controle van de lijn, en flexibiliteit die het mogelijk maakt om de grote vissen te vangen. Bovendien heeft de hengel een fijne power feeling maar is hij ook erg wendbaar wanneer dat nodig is.

Lengte: 11.5 m
Delen: 7
Vervoerslengte: 1.84 m
Materiaal: Carbon
Merk: Rive
Prijs: € 540,-

✔️ Duurzame kwaliteit
✔️ Inclusief battle kit
✔️ Weegt slechts 900 gram
✔️ Betaalbare professionele hengel
✔️ Ook beschikbaar met mini extensie

Mitchell Suprema T-700 Bolo Strong

Bekijk deze vishengel bij Raven ›

De Bolo Strong hengel uit de Suprema series van Mitchell is een sterk staaltje techniek. De Suprema serie onderscheidt zich met hele sterke en nauwkeurige hengels. Het populaire broertje van de Bolo Strong hengel is Senso Beach, ideaal voor ultra light strandvissen. Maar het geeft wel aan dat ook de Bolo Strong er mag wezen.

In Italië is de Bolo Strong een favoriet (ook wel Bolognese daar genoemd), en zijn er veel positieve reviews over te vinden. Zo zijn gebruikers erg tevreden over de controle die je kan beoefenen.

Voor een impressie hoe het vissen met een Mitchell Suprema Bolo Strong voelt kan je het filmpje bekijken. Wel gaat het hier over een Bolo Strong T600.

Lengte: 7 m
Delen: 7
Vervoerslengte: 1.32 m
Materiaal: Carbon
Merk: Mitchell
Prijs: € 205,-

✔️ Lichtgewicht
✔️ Precies
✔️ Vloeiende parabolische actie
✔️ Fijne handgreep
✔️ Ook in 5 en 6 meter beschikbaar

Rive R-Specimen Carp With Mini Extention

De beste vaste hengels van dit moment (2023) - tentspullen.nl (9)

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

De Rive R-Specifmen Carp geeft het al aan, de hengel is ontworpen speciaal gericht op het karper vissen. Het is dan ook een erg stevige hengel, waar erg zware vissen mee gevangen kunnen worden. Met 1209 gram is hij naast de sterkste ook de zwaarste hengel uit het assortiment van Rive.

Ook van deze vaste hengel is een geschikt YouTube filmpje gevonden om de uitstekende wendbaarheid en enorme kracht van deze hengel te demonstreren.

Met zijn goede wendbaarheid en stevigheid is het een ultieme topper voor karpers, en andere monsters van vissen.

Lengte: 11.5 m
Delen: 7
Vervoerslengte: 1.84 m
Materiaal: Carbon
Merk: Rive
Prijs: € 399,-

✔️ Enorm stevig
✔️ Geschikt voor zware elastieken
✔️ Slim ontworpen
✔️ Hiermee vang je de echte riviermonsters
Zwaar, een hengelsteun is aan te raden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 12/05/2023

Views: 5775

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.